De TWENTSE LICHTPARADe 2022 is geannuleerd

Helaas zit de pijn al 2 jaar in ons hart. Weer moeten we je vertellen dat het verlichte, meest kleurrijke evenement van Hengelo niet door zal gaan in 2022. Na meerdere gesprekken te hebben gevoerd, hebben we de knoop moeten doorhakken.

De vooruitzichten omtrent versoepelingen van evenementen was en is niet rooskleurig. Het blijkt ook dat met de huidige restricties dat het voor vele verenigingen lastig is om de wagenbouw op gang te krijgen of überhaupt af te krijgen. 

Met dat in ons achterhoofd, de restricties en de maatregelen kunnen wij de veiligheid van alle deelnemers, wagenbouwers, vrijwilligers en het publiek niet waarborgen. Die verantwoordelijkheid kunnen en willen wij niet nemen. De risico’s rondom het coronavirus en de veranderingen in het beleid zijn gewoon te onzeker.

De teleurstelling is heel groot, ook bij ons. Maar onthoud, de veiligheid en gezondheid van iedereen die betrokken is, staat voorop. Je mag erop rekenen dat wij in 2023 er een dubbel zo groot en kleurrijk spektakel van gaan maken. Alleen voor nu hopen we op je begrip.

Namens de organisatie van de Twentse Lichtparade